top of page
Καλώς Ήρθατε στο ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ!

Περμακουλτούρα στην καρδιά του νησιού!

Καλώς ήρθατε στο "ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ", τον Ιερό Κήπο, όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και η Φύση έχει τον ηγετικό ρόλο. Τιμώντας τη Μητέρα Γη, την Δεοντολογία και τις Αρχές της Περμακουλτούρας (Permaculture), δημιουργούμε με σεβασμό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ

Το "ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ" είναι ένα κτήμα Περμακουλτούρας 2.700 τετραγωνικών μέτρων, χώρος επίδειξης των αρχών της, και πρότυπο εκπαιδευτικού κέντρου, αφιερωμένος στην εφαρμογή και ανταλλαγή διαφόρων τεχνικών και άλλων μέσων αναγεννητικής ανάπτυξης της γης, με απώτερο σκοπό την βιώσιμή διαχείρηση και  ανθεκτικότητα φυσικών και ανθρωπίνων οικοσυστημάτων,  βασισμένων στις αρχές, τις τεχνικές και τις στρατηγικές της Περμακουλτούρας.

ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ

IMG_2052.JPG

Το "ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ" ιδρύθηκε το 2009 από τον Σχεδιαστή, Σύμβουλο,Δάσκαλο και Ακτιβιστή Γαβριήλ Παντελή (Gabriel), και τον πατέρα του Άντη Γαβριήλ.

 

Το "ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ" ανήκει και διευθύνεται από τον Γαβριήλ Παντελή (Gabriel).

ΠΟΥ 

ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ

Το "ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ" βρίσκεται στην καρδιά της Κύπρου, μόλις 2 χιλιόμετρα από το χωριό ΜΙΤΣΕΡΟ και μόλις 25 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα του νησιού,  Λευκωσία.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

   Το "ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ" συνεχίζοντας την ανάπτυξη του μικρού κλίμακας κτήματος μας, έχει θέσει σκοπό όπως καταστεί σαν ῾πρότυπο῾ κτήματος Περμακουλτούρας, και εκπαιδευτικό κέντρο, για τους τοπικούς αγρότες και τους σπουδαστές Περμακουλτούρας (Permaculture), από όλο τον κόσμο.

   Το έργο επιδιώκει την προώθηση της οικολογικής,  πολιτισμικής και οικονομικής συνείδησης και επιμόρφωσης στο νησί,  με σκοπό   να αποτελέσει πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, (suastainable development),  αντοχής (resilience), και αυτάρκειας (self suffiency), για ολόκληρη την Κύπρο και να δημιουργήσει σχέσεις με σημαντικά έργα περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας.

 

Το "ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ" χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη από παθιασμένους και με υγειές κίνητρα ανθρώπους σε εθελοντική βάση, στους τομείς της κατασκευής, φύτευσης, φροντίδας των ζώων κλπ. Χρειαζόμαστε επίσης χρησιμοποιημένα

υλικά και αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πια αλλά θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη αξία και χρήση για τα έργα μας εν εξέλιξη  στο "ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ". Οι δωρεές είναι επίσης ευπρόσδεκτες καθώς αυτή τη στιγμή το ""ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ" βρίσκεται σε σημαντική μεταμόρφωση με πολλά έργα που συνεχίζονται, και η ανάγκη για κεφάλαια και υλικά είναι υψηλή.

ΤΙ

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Το "ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ" τα τελευταία τρία χρόνια, φιλοξενεί ανελλιπώς σωρεία  εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια,  σειρές μαθημάτων και επισκέψεις ή περιηγήσεις με κεντρικό άξονα την Περμακουλτούρα, την αειφορία, την ανθεκτικότητα, και επάρκεια σε σχέση την αυτάρκεια  και άλλους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης. Προσφέρει επίσης εργαστήρια, μαθήματα και επιμορφωτικά μαθήματα σε θέματα σχετιζόμενα με την τέχνη, γιόγκα, διαλογισμό, εναλλακτικές θεραπείες και μαγειρική, και διοργανώνει εκδηλώσεις για τον ολιστικό τρόπο ζωής, τη διατροφή και την υγεία, που όλες χρησιμοποιούν το χώρο ως μέσο σύνδεσης.

Facebook

Ανοικτό Κάλεσμα για Εθελοντές

εθελοντης.jpg

​Το Κτήμα & Εκπαιδευτικό Κέντρο Περμακουλτούρας ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ ψάχνει εθελοντές για τις δραστηριότητες και εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο κτήμα μας για την περίοδο των μηνών: Μάρτιο 2020 μέχρι Ιούνιο 2020, καθώς και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ξεκινώντας περίπου από τα μέσα ή τέλη Σεπτεμβρίου.​

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ!

Υποστηρίξτε μας!

Κύκλοι φίλων - Μείνετε στενά συνδεδεμένοι και υποστηρίξτε την προσπάθειά μας.

Ροή INSTAGRAM Ιεροκηπίου

bottom of page