top of page

Γκάμπριελ Παντελής

Ιδρυτής/Ιδιοκτήτης/Διευθυντής

«Αυτές οι εκδρομές είναι πολύ περισσότερο από το να κάνεις τους ανθρώπους να δουν ωραία μέρη», λέει ο Γαβριήλ.  Όταν ένα σύνολο ανθρώπων βρίσκεται μαζί, αυτή η ενεργειακή ομάδα μπορεί στη συνέχεια να υποστηρίξει το κάθε άτομο να διερευνήσει τον εαυτό του πέραν αυτού, και τελικά να δώσει κάτι πίσω ».

 

Το πραγματικό του πάθος, όμως, βρισκόταν στον τομέα της βιώσιμης διαβίωσης. Ως πρόσκοπος ανιχνευτής από νεαρή ηλικία, ανέπτυξε μια βαθιά αγάπη και εκτίμηση για τη μητέρα γη, η οποία αργότερα πυροδότησε την επιθυμία να προστατεύσει και να αποκαταστήσει ότι μας δόθηκε με σκοπό να το διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές. Ένας παθιασμένος ταξιδιώτης και αφοσιωμένος αναζητητής της αλήθειας, ο Γκάμπριελ κατέχει ένα ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον: Θέλωντας να «γίνει η αλλαγή που επιθυμεί να δεί στον κόσμο», άρχισε να κάνει το όραμά του πραγματικότητα δημιουργώντας τον δικό του ιδιωτικό παράδεισο, τον ΙΕΡΟΚHΠΙΟ,  στο δάσος του Μιτσερού, στην καρδιά της Κύπρου, μελετώντας και ακολουθώντας αδιάκοπα τα πάντα στον τομέα της αειφόρου διαβίωσης: Περμακουλτούρα (permaculture),σχεδιασμό οικολογικών χωριών ( eco-village design), ενυδροπονία (aquaponics), φυσική & εναλλακτική δόμηση, πράσινη ενέργεια κτλ.  Όλα αυτά τον οδήγησα να αρχίσει να πειραματίζεται και να εφαρμόζει αυτές τις τεχνικές σε ένα μικρό δασικό σπιτάκι που έιχε στην κατοχή του, μετατρέποντάς το σε ένα "πράσινο" σπίτι, χρησιμοποιώντας 70% ανακυκλωμένα και άχρηστα υλικά, ηλιακούς συλλέκτες, συστήματα γκρίζου νερού, τουαλέτα κομποστοποίησης, συστήματα αποθήκευσης ομβρίων υδάτων και πολλά άλλα.

 

Το 2007 ίδρυσε την ECOLIFE, μια πράσινη εταιρεία που ασχολήθηκε με την εμπορία, αξιοποίηση και προώθηση πράσινων προϊόντων (κατασκευή, σχεδίαση και ανέγερση γεωδαιτικών θόλων, ηλιακή ενέργεια, τουαλέτες κομποστοποίησης), τεχνολογίες (Aquaponics, Gray Water treatment) που συμβάλλουν στη λύση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις βασικές ανάγκες της ανθρωπότητας. (δηλαδή τρόφιμα, στέγαση, υγεία, φτώχεια, διατήρηση πόρων κ.λπ.).

 

Στη συνέχεια, για την προσωπική του κατάρτιση αειφορίας και αντοχής, ολοκλήρωσε το 2014 την Βασική Εκπαίδευση Σχεδιασμού Περμακουλτούρας (Permaculture Design Course (PDC)), με τον Peter Cow & Nicolas Netien.

 

Τον Οκτώβριο του 2015 ολοκλήρωσε την Εκπαίδευση Δασκάλων Περμακουλτούρας (Teachers Training), με τους Rosemary Morrow, Alfred Decker και Patricia Pereira, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει να εκπαιδεύει τους ανθρώπους για το πώς θα δημιουργησούν τις ιδανικές συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να φτάσουν σε μια πιο φυσική και ανθεκτική στις προκλήσεις ζωή, με ένα αρμονικό τρόπο.

 

Τον Ιούνιο του 2017 έλαβε το βραβείο Περιβαλλοντική Συνεισφοράς του Κόμματος των Οικολόγων/Πρασίνων Κύπρου για τις υπηρεσίες και τη συνολική συμβολή του στην εξάπλωση, την πρακτική και την καθιέρωση της Περμακουλτούρας και άλλων βιώσιμων πρακτικών και τεχνικών που αποσκοπούν στην αναγέννηση φυσικών και κοινωνικών οικοσυστημάτων.

Τον Ιανουάριο του 2018 ολοκληρώνει την Εκπαίδευση & Πιστοποίησης Σχεδιασμού Συλλογής & Διαχείρησης Όμβριων Υδάτων για για την αναγέννηση οικοσύστημάτων και την δημιουργία τροφικής επάρκειας & ασφάλειας. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στη επαρχία Λαικίπια της Κένυας, στο αγρόκτημα της ομάδας γυναικών Μασσάι (Maasai Naatum Women Group), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Περμακουλτούρας Κένυας (PRI Kenya) & τον τοπικό Σύνδεσμο Λαικίπιας.  Δασκάλοι του ο διεθνούς φήμης  Warren Brush (επικεφαλής), και βοηθό τον διευθυντή και ιδρυτή του Κέντρου Permaculture της Λαικίπιας (LPC), Joseph Lentunyoi.

Τον Χειμώνα -Άνοιξη του 2019 ολοκληρώνει με το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, Ηνωμένων Πολιτειών, και τους γνωστούς Andrew Millisson  (επικεφαλής) & Javan Bernakevitch, την Εξειδικευμένη  Εκπαίδευση Σχεδιασμού Περμακουλτούρας με Βάση την Κλιματική Αλλαγή με σκοπό την δημιουργία τροφικής επάρκειας & ασφάλειας ως προς τις προκλήσεις των Κλιματικών Αλλαγών. 

Τον Χειμώνα -Άνοιξη του 2019 ολοκληρώνει με το Πανεπιστήμιο του Νταντή, (Dundee) Σκωτίας, εκπαίδευση στο πρόγραμμα “From Soil to Sky” με θέμα την αναγέννηση των εδαφών και την διατροφική ασφάλεια.

Ο Γκάμπριελ σήμερα ζει και εργάζεται στο ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ, όπου εφαρμόζει ότι έμαθε μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού Περμακουλτούρας που προετοίμασε για το ΙΕΡΟΚΗΠΙΟ, με βάση την Ηθική και τις Αρχές της Περμακουλτούρας.

 

Ο Γκάμπριελ εργάζεται επίσης ως ανεξάρτητος σχεδιαστής, σύμβουλος και δάσκαλος  Περμακουλτούρας προσφέρωντας τις υπηρεσίες του σε άτομα, οργανισμούς, ομάδες και εταιρείες.

Ο Γκάμπριελ είναι δια βίου μαθητής του εαυτού του.

 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μουσική Βιομηχανία, με τη λειτουργία επαγγελματικού στούντιο για 20 χρόνια ως ηχολήπτης, παραγωγός, πρότζεκτ μάνατζερ και οργανωτής, σύμβουλος και ως καλλιτέχνης. Εργάστηκε επίσης ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό για διάφορους πελάτες συμπεριλαμβανομένης  της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων αφιέρωσε επίσης μεγάλο μέρος του χρόνου του στις τέχνες, την φωτογραφίας, την μουσικής και την γλυπτική. Οι δεξιότητές του στον τομέα των Τεχνών αναπτύχθηκαν περαιτέρω περιλαμβάνοντας ένα δίπλωμα Φωτογραφίας, Θεμελιακή εκπαίδευση(foundation) στην Τέχνη & τον Σχεδιασμό, τον Σχεδιασμό Ιστοσελίδων, την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, και την ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων.

 

Ο Γκάμπριελ είναι επίσης πιστοποιημένος  ενεργειακός θεραπευτής των Fusion 7 Healing & ThetaHealingTM και ένας παθιασμένος υποστηρικτής για προσωπική και πνευματική ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια του προσωπικού ταξιδιού του για τον εαυτό και ον Θείο, έχει διερευνήσει το Ιερό Θυληκό, τηω ιστορία της και η θέση της στη σύγχρονη ζωή με στόχο την εξισορρόπηση των αρσενικών και θηλυκών πτυχών του εαυτού μας, του πλανήτη μας και του θείου, και τα πνευματικά ταξίδια και περιηγήσεις που δημιούργησε και οδήγησε με τον συνεργάτη & αδελφικό του φίλο  Νεκτάριο, αποτελούν βασικό μέρος αυτής της έρευνας .

​Πίσω στο 'Σχετικά'

bottom of page