Χριστίνα Γεωργίου

Συν-Οικοδέσποινα/ Καλλιτέχνης & Εκπαιδευτικός

Η Χριστίνα είναι αναζητητής της αλήθειας και καθοδηγητής της έκφρασης του αυθεντικού εαυτού.

 

Ταξιδεύοντας σε αμέτρητες χώρες και μέρη, η Χριστίνα βρίσκει τον εαυτό της σε πολλές πολιτιστικές αναφορές χωρίς να αισθάνεται ότι ανήκει σε ένα έθνος ή μία χώρα, παρά μόνο στο διαχρονικό και χωρίς όρια πλούτο της ψυχής που εκδηλώνεται μέσα από το φυσικό πεδίο το οποίο παρέχεται από τη Μητέρα Γη.

Η Χριστίνα είναι καταξιωμένη καλλιτέχνης. Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε διαφορετικά μέρη του κόσμου μέσα από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, περφόρμανς, δημοσιεύσεις, παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά πρότζεκτ που έλαβαν χώρα σε διεθνείς διαλέξεις, εκθεσιακούς χώρους, γκαλερί, μουσεία, πολιτιστικές αίθουσες, συνέδρια, και σε διάφορες τοποθεσίες σε φυσικούς και αστικούς χώρους.

Η βαθιά ευγνωμοσύνη και η αγάπη της Χριστίνας προς την Φύση και τη Μητέρα Γη είναι αυτό που παρακινεί την καλλιτεχνική της πορεία, την πνευματική της πρακτική και τις καθημερινές της ενέργειες και δημιουργικές ασχολίες που αποσκοπούν σε μία βιώσιμη ζωή χωρίς απόβλητα, τον συνειδητό καταναλωτισμό, και τον ηθικό τρόπο διατροφής. Αφού έλαβε την μύησή της στη Γιόγκα, και μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευτής της στην Περμακουλτούρα (Permaculture Design Course - PDC), αφιερώθηκε στην ορθή κατανόηση, εφαρμογή και μετάδοση των Δεοντολογικών Κώδικων της Γιόγκα, παράλληλα με την Ηθική και τις Αρχές της Περμακουλτούρας μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας. Οι διδασκαλίες της, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στη συμπόνια, ενθαρρύνουν με παράδειγμα έναν συνειδητό και ολιστικό τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα εκπαιδεύουν τους ανθρώπους μέσω εργαστηρίων, σεμιναρίων και καθημερινών δράσεων που παρουσιάζονται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η Χριστίνα είναι κάτοχος πτυχίου Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Live Art and Performance Studies από την Ακαδημία Θεάτρου του Ελσίνκι. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της Γιόγκα & της Τάντρα και ολοκλήρωσε περαιτέρω σπουδές στις εικαστικές τέχνες, το περφόρμανς, την επιμέλεια εκθέσεων και έργων τέχνης, τη δημιουργική σκέψη, τη γραφή, τη μουσική, το τραγούδι, τον πειραματικό χορό, καθώς και σε άλλες σωματικές μεθόδους, το διαλογισμό, την ενσυνειδητότητα, τις εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες, τη διατροφή, την περμακουλτούρα, την κβαντική φυσική, την πνευματικότητα και τη μεταφυσική. Η Χριστίνα συγκέντρωσε ένα τεράστιο αριθμό πρακτικών και μεθόδων και, παράλληλα με τις δικές της ανακαλύψεις και εφευρέσεις που γεννήθηκαν από την προσωπική της εμπειρία, δημιούργησε το καινοτόμο "SenseSelfEssence" (www.senseselfessence.com).

 

Συνεπώς, οι προθέσεις και οι δραστηριότητες της Χριστίνας καλύπτουν διάφορα πεδία που έχουν συγκεντρωθεί σε μία πλατφόρμα με σκοπό την εκπλήρωση ενός οράματος το οποίο μαζί με τις ηγετικές της ικανότητες προσβλέπει και λειτουργεί προς όφελος όλων. Η Χριστίνα πιστεύει ότι το υψηλότερο θέλημα της ψυχής της σε αυτή τη ζωή είναι να οδηγήσει τους άλλους ανθρώπους στην πορεία της αυτοπραγμάτωσης και να τους βοηθήσει να βρουν τον αληθινό τους Εαυτό, προκειμένου να εξελιχθούν και να γίνουν οι ίδιοι ηγέτες του εαυτού τους.